Agrarische sector

Vervolg homepage:

Zonnepanelen voor melkveehouders en akkerbouwers.

Onze klanten in de agrarische sector zijn vaak grootverbruikers door gebruik van melkrobots, ventilatoren en koelcellen. Maar ook hebben ze vaak grote ligbox stallen of kap/veldschuren met veel dakoppervlak waardoor ze voldoende zonnepanelen kunnen inzetten om flink te besparen op energiekosten.

Eisen

De omstandigheden in bijvoorbeeld een koeienstal stellen exta hoge eisen aan omvormers en zonnepanelen die ammoniakbestendig dienen te zijn. Omvormers mogen geen filters en draaiende ventilatoren hebben die door stof en zand en stof kunnen verstoppen.

Subsidies

Bij een aansluiting tot 3 x 80 Amp. mag u terugleveren aan het net (salderen) en kunt u gebruik maken van de EIA regeling. Bij een aansluiting groter dan 3 x 80 Amp. mag u niet salderen maar kunt u gebruik maken van de SDE+ subsidie. Via deze regeling kunt u max. 14.1 eurocent per opgewekt kilowattuur krijgen. Deze regeling verandert echter per 1 januari 2020. Wij vertellen u graag meer over deze regeling en kunnen deze subsidie ook voor u aanvragen.

Omdat veel agrariërs een maatschap of eenmanszaak hebben is de investering in zonnepanelen interessant door een belastingvoordeel van 69.5%. Naast de normale afschrijving kan er 46% vanwege de Energie-Investerings-Aftrek (EIA) en 28% Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) worden toegepast.

Ontzorgen

Wij nemen al het werk rondom zonnepanelen installatie uit handen. Wij melden de installatie aan bij de netbeheerder en kunnen eventuele overstap naar een andere netbeheerder voor u begeleiden.

U kunt zelf op elk moment de opbrengst van uw zonnepanelen volgen op uw eigen Website of via een App op uw telefoon of tablet.

Maar omdat een Zonnepaneleninstallatie altijd dient te werken en veel elektriciteit moet opbrengen kunnen wij uw systeem, als extra service, ook laten monitoren door een professionele organisatie zodat u altijd verzekerd bent van optimale ‘stroomoogsten’.

Verhuur

Mocht u uw dak liever willen verhuren zonder zelf ook maar één cent te behoeven investeren, dan behoort ook dat tot de mogelijkheden!

agrarische bedrijven