Kassen

Vervolg homepage:

De ontwikkelingen zijn inmiddels zo ver gevorderd dat de techniek op grote schaal toegankelijk is voor een brede doelgroep.

Wij hebben inmiddels een systeem voor kappen waarin zonnepanelen op maat in de sponningen worden aangebracht, nadat het glas is verwijderd. Deze worden zowel in nieuwbouwprojecten als op bestaande kassen gemonteerd. Voor bedrijven in de tuinbouw bieden wij hiermee de oplossing voor het opwekken van bruikbare energie uit de kracht van de zon. Onze op maat gemaakte zonnepanelen zijn eenvoudig te monteren in het kasdek systeem en onafhankelijk van ieder merk en type kas is het nu mogelijk zonne-energie op te wekken. De transparante panelen zorgen er voor dat u onder de panelen toch nog buitenlicht binnen krijgt. 

Hoe werken zonnepanelen op kassen?
Wij bieden u een systeem waarbij voldoende licht overblijft voor uw gewassen en u tegelijkertijd toch stroom opwekt. Uiteraard kunt naar wens ook alleen de gebieden boven werk- en opslagruimten benutten. Naar keus kunnen de panelen serieel of parallel worden geschakeld terwijl de panelen ook in combinatie met lichtschermen kunnen worden aangebracht. Een omvormer zet de ontvangen energie om in de juiste spanning, zodat deze kan worden teruggeleverd aan het net of weer gebruikt kan worden.

Kortom, wij hebben de oplossing om de combinatie van energie en gewas te optimaliseren en kunnen het gehele plan voor u opstellen, inclusief opbrengsten, kosten en een rentabiliteitsberekening.

Tuinbouw_kas