SolarGuard: beveilig uw investering in zonne-energie

De groeiende energiemarkt heeft een alarmerend aantal incidenten van diefstal en sabotage van zonnepanelen met zich meegebracht. Ondanks uitgebreide veiligheidsmaatregelen worden zonnepaneleninstallaties maar al te vaak geplunderd. Omdat zonnepanelen kostbaar zijn qua aanschaf en opbrengst aan energie is het zaak deze systemen goed te beveiligen tegen diefstal

Wij brengen dé oplossing voor beveiliging van (bijv. de buitenring) van zonneparken etc.: een fiberoptic sensorkabel die eenvoudig door een onverwoestbare,  mechanische beveiliging wordt gelust!

 Opto-elektronische + mechanische beveiliging:

De zonnepanelen worden onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hierbij wordt de SolarLock klem vastgezet op het frame wat tevens extra stevigheid aan de gehele constructie geeft, waardoor weersinvloeden als wind minder invloed hebben op de installatie.  Na installatie volgt het doorlussen van de OptoTouch kabel door de aanwezige doorvoeren in de klemmen waardoor de panelen niet alleen mechanisch maar ook elektronisch met elkaar zijn verbonden. En dus dubbel beveiligd. Bij poging tot diefstal volgt onvermijdelijk alarmering. Tevens te gebruiken als brandalarm doordat de kabel rond de 90 graden smelt.

DE TECHNIEK

De OptoSafe druksensortechniek is gebaseerd op verbuiging van licht en is ongevoelig voor (extreme) temperatuurschommelingen en vocht, blikseminslag of overige weersinvloeden. Ook elektromagnetische storingen hebben geen invloed op de werking terwijl de OptoTouch lichtkabel niet kan worden opgespoord met speciale apparatuur omdat de kabel geen hoogfrequente straling afgeeft. In tegenstelling tot elektriciteitskabel, kan de OptoTouch lichtkabel niet worden kortgesloten. Hierdoor is manipulatie of sabotage onmogelijk.

Het  systeem is nagenoeg onderhoudsvrij met een aanzienlijke levensduur. Vals alarm is vrijwel uitgesloten.  Dus: GEGARANDEERDE BETROUWBAARHEID.

COMBINATIEMOGELIJKHEDEN

De SolarGuard wordt eenvoudig aangesloten op een doorkiezer of alarmcentrale, al dan niet met doorschakeling naar sirene, verlichting, videobewakingsapparatuur of meldkamer. Ook kan het eenvoudig met andere systemen worden gecombineerd waardoor u bij alarm direct gewaarschuwd wordt. Waar u ook bent!

MONITORING

Het Control Panel is bedoeld om meerdere SolarGuard analyzers aan te sluiten en te bedienen.  Dit maakt het dus mogelijk zonder gereedschap op afstand  centraal instellingen te wijzigen. Hiervoor dient de interface te worden aangesloten op de PC of laptop waarop het Controle Panel is geïnstalleerd.

 Met dit bussysteem kunnen bij grotere projecten tot 256 -analyzers aan elkaar worden gekoppeld, waardoor onderverdeling in sectoren mogelijk is en het systeem dus vanaf het Controle Panel kan worden beheerd. Zowel bij nieuwe als bestaande zonnepaneel opstellingen te installeren. Eenvoudige montage en demontage met lange levensduur en eenvoudige bediening.

TECHNISCHE INFORMATIE EN SYSTEEMVOORDELEN

 • Aluminium IP 67 behuizing met tamperswitch
 • Tot 256 AMX-analyzers onderling te verbinden
 • 12 Volt
 • Automatische fijnafstelling en kallibratie
 • Optioneel: beheer vanaf control panel met sector- indeling
 • Voortdurende meting op verschillende parameters in het optisch spectrum
 • Modernste IC technologie met snelle processor
 • Uitvoerig getest. Systeem voldoet aan hoogstee, technische eisen.
 • Onderverdeling in secties.
 • Fungeert ook als brandalarm
 • CE en EMC gekeurd
 • Onverwoestbare, niet te verwijderen SolarLock klemmen